banner-email

Het grootste deel van de werkende bevolking werkt sinds maart op afstand vanwege het coronavirus. Er wordt verwacht dat de meeste werknemers in de toekomst voornamelijk thuis zullen werken.

Leidinggevenden gaan op zoek naar nieuwe en creatieve alternatieven om ervoor te zorgen dat alle medewerkers gezond blijven en toegang hebben tot ondersteuning voor zowel hun fysieke, mentale en emotionele gezondheid in deze onzekere tijden.

Dit vraagt een ommekeer in de aanpak van een preventief gezondheidsbeleid! Vooral bij thuiswerk wordt “gezondheid” bepaald door een combinatie van factoren die men als werkgever niet altijd in de hand heeft. Gezondheid op het werk is meer dan ooit een gedeelde verantwoordelijkheid.

Digitale aanpak gezondheidsbeleid : The Wellbeing Club

Hoe bereikt u een optimale ondersteuning van uw gezondheidsbeleid zonder fysieke aanwezigheid van een groot aantal werknemers in het bedrijf? In digitale tijden als deze is een online gezondheidsplatform een onmisbare tool geworden ter ondersteuning van een duurzaam gezondheidsbeleid. The Relax Company en The Healthworks Company hebben de handen in elkaar geslagen om een digitale gezondheidskalender te lanceren: “The Wellbeing Club”.

The Wellbeing Club wil werkgevers ondersteunen bij een nieuwe digitale aanpak van het gezondheidsbeleid en de werknemers sensibiliseren, informeren en inspireren omtrent een nieuwe, bewustere en gezondere manier van leven. Lees meer.

Massage@work : coronaproof alternatief

De Corona crisis heeft ervoor gezorgd dat onze activiteiten volledig stopgezet werden. Gezien het fysieke karakter van massage@work heeft het dan ook lang geduurd alvorens terug “groen licht” te krijgen. Maar we kunnen terug van start!

Uiteraard mits de nodige hygiënemaatregelen, maar in theorie mogen we terug aan de slag bij onze klanten om medewerkers een massage@work aan te bieden. We zijn er ons van bewust dat het in de praktijk minder eenvoudig is dan het lijkt. De voornaamste reden is dat thuiswerk in vele bedrijven nog steeds de norm is. Onze herstart zal dan ook afhangen van het aantal aanwezige werknemers en de aangepaste maatregelen per bedrijf en per sector.

Zoals bij vele ondernemingen heeft deze crisis ons ook aangezet om anders te gaan werken en op zoek te gaan naar corona-proof alternatieven :

  • Meditation@work : Een moment van ontspanning in hectische tijden. Voor 1 dag toveren we uw vergaderruimte om tot een oase van rust voor een moment van mentale en fysieke ontspanning. Onder begeleiding van de wellbeing coach leer je de juiste ademhalingstechnieken die deze meditatiesessie nog krachtiger maken. Lees meer
  • Massage@work – Happy Feet Experience :Met deze Happy Feet Experience krijg je een deugddoende voetreflexmassage. Reflexologie is gebaseerd op het concept dat alle delen van het lichaam verbonden zijn  door energiebanen die eindigen in de voeten, de handen en het hoofd. Een reflexmassage is ontspannend en leidt tot een algemeen gevoel van welzijn. Deze massage@work is volledig coronaproof, aangezien we aan de voeten werken en e ruim afstand kunnen bewaren! Boek nu een Happy Feet Experience voor je medewerkers!

Waarom het goed is om op blote voeten te lopen

Ik ben ervan overtuigd dat we het met z’n allen meer doen sinds we thuis werken : op blote voeten lopen. En dat is positief nieuws want door het vele zitten, thuis of op kantoor, lijden we collectief aan verkorting van de beenspieren die lopen van het bekken naar de hiel. Met dramatische gevolgen: nek, rug en knieklachten! Door blootvoets te lopen, kunnen deze spieren langzaam weer langer worden en verbetert de stand van de gewrichten waardoor de klachten kunnen verdwijnen. Geen schoenen dragen kan voor velen zowel geestelijk als lichamelijk gezond zijn. Lees meer

RelaxZine Juni : coronaproof en digitale aanpak gezondheidsbeleid