vuur

Een opperste momentje van geluk

Het overkwam me gisteren, een prachtige midzomeravond, het vuur van een geïmproviseerde midzomerbarbecue, de geur van gegrilde gambas en herbes de provence, de kat die zich nestelt op mijn schoot voor wat warmte, de hond die me smekend aankijkt voor een laatste hapje… De tijd staat stil, mijn hoofd is leeg. Ik besef het : dit is een opperste momentje van geluk.

 

 

 

Maar ik besef ook : dit duurt maar even. De midzomerzon gaat onder, het vuur dooft, de kat trekt in de nacht, de hond in zijn mand en ik in mijn bed.

Vaak worden deze momenten van opperste geluk ervaren als piekmomenten. Het overkomt ons, soms verwacht, soms totaal onverwacht.

Willen we niet allemaal “simpelweg gelukkig zijn”. Sommige mensen wandelen fluitend door het leven, anderen moeten zich door het leven sleuren.

Duizenden boeken zijn er geschreven over “geluk” maar het “gelukkig zijn” ervaren we allemaal op een verschillende manier. Is er een geheime sleutel? Ik weet het niet.

Mijn ervaring leert me dat hoe dichter je bij jezelf staat hoe intenser de ervaring van geluk kan zijn.

Heel bewust leven vanuit je lichaam, je denken en je voelen zal je toelaten om beter om te gaan met de uitdagingen van het dagelijkse leven, om te vertrouwen op de flow en het gevoel te hebben op de juiste weg te zijn, zowel in je privéleven als in je werkomgeving.

Als werkende mens hebben we het vaak te druk en blijft er nog weinig tijd over om extra aandacht aan jezelf te schenken. We leven als het ware buiten onszelf, we worden geleefd.

Maar er is goed nieuws! Ieder van ons beschikt over 4 intelligenties die kunnen helpen om gelukkiger en bewuster door het leven te gaan. Het gaat om je fysieke, mentale, emotionele en spirituele intelligentie. De ene intelligentie zal van nature meer in jou aanwezig zijn dan de andere.

Weet dat je veel meer ter beschikking hebt dan je gemiddeld inzet. Als mens gebruiken we nog geen 25% van ons potentieel en ervaring omdat we vaak voor dezelfde weg kiezen, voor de talenten waar we zeker van zijn, voor het gedrag dat de ander van ons verwacht.

Meestal zorgt angst voor verandering ervoor dat spontaniteit geen kans krijgt, dat steeds dezelfde weg wordt gekozen, dat dingen niet worden gezien. Dat we bang zijn om te laten zien wie we zijn of dat we vergeten wat ons drijft.

Hoewel het principe van de 4 intelligenties even oud is als de mensheid, had ik 10 jaar geleden de behoefte om, na veel zelfstudie en enkele levenservaringen, het voor mezelf te herleiden naar een eenvoudig model : The Wheel 4Balance. Sindsdien gebruiken we dit model en het Ebook “The Wheel 4Balance” als leidraad binnen onze welzijnsprogramma’s.

Omdat ik nog steeds nageniet van mijn “opperste momentje van geluk”, wil ik vandaag dit Ebook met jou delen. Het is geen “gratis weggever”. Als je het wenst te ontvangen, dan vraag ik jou om via dit artikel je eigen momentje van opperste geluk te delen.

Ik wens je nog een prachtige dag!

PS : Spreekt dit thema je aan, dan ben je altijd welkom op de HR&Wellbeing Breakfast Breaks in oktober.

Een opperste momentje van geluk