banner-email

Meer dan ooit worden we geconfronteerd met het belang van een goede fysieke en mentale gezondheid. De Corona crisis heeft ervoor gezorgd dat onze kijk op gezondheid nooit meer dezelfde zal zijn.

Deze onzichtbare bedreiging maakt ons enerzijds bewust van onze kwetsbaarheid en eigen verantwoordelijkheid maar anderzijds laat het ons toe om opnieuw onze grenzen te bepalen en de focus te verleggen op wat echt belangrijk is.

 

Op 4 mei gaan de bedrijven terug aan de slag en hoewel telewerk de norm blijft, zal het voor vele werknemers bevrijdend zijn om terug naar het werk te gaan na een uitputtende en stressvolle quarantaine periode.

Volgens experten zullen we nog een hele tijd met het coronavirus moeten leven en tijdens de heropstartfase komt veiligheid op de eerste plaats. Een onmisbare tool hierbij is de generieke gids van de Groep van Tien.

Deze gids bevat een aantal noodzakelijke bouwstenen om werknemers zo veilig mogelijk te kunnen laten werken in de post-lockdown periode door het besmettingsrisico zo laag mogelijk te houden.

Maar wat met de mentale gezondheid van uw werknemers?

Hoewel op afstand werken verschillende bedrijven in staat stelt hun activiteiten voort te zetten, is deze situatie niet “normaal”. We worden gedwongen om onze manier van werken opnieuw uit te vinden, ongeacht de bedrijfsgrootte of branche.

  • Hoe werken we het beste samen met onze teams?
  • Hoe kunnen we het meest productief zijn en tegelijkertijd voor jonge kinderen zorgen?
  • Hoe kunnen we klanten benaderen zonder evenementen of persoonlijke ontmoetingen?

We worden uitgenodigd om op een innovatieve en creatieve manier de uitdagingen en veranderingen die we ervaren aan te pakken.

Dit brengt de nodige spanning en stress met zich mee.

Als pleitbezorger voor meer ontspanning en minder stress op het werk, kijken we hulpeloos toe. De Corona maatregelen laten ons voorlopig niet toe om uw medewerkers een moment van ontspanning te bieden met een massage@work, een ontspannende workshop of een inspirerende lezing.

Toch willen we ons steentje bijdragen en u een tip meegeven die een onmiddellijke impact zal hebben op uw stressniveau.

paperbackstack_511x457-1Met een aangepaste versie van het “Kleine Feel Good Boekje” delen we concrete en onmiddellijk toe te passen tips om je fysiek en mentaal beter te voelen, zowel thuis als op het werk. Deze tips en oefeningen zullen jou en je werknemers inspireren om vanaf vandaag nieuwe gezonde rituelen te integreren en bewuster om te gaan met ons lichaam, onze gedachten en onze emoties.

Je kan het “Kleine Feel Good Boekje” hier gratis downloaden.

RelaxZine Mei : Wat met de mentale gezondheid : gratis Ebook “Het Kleine Feel Good boekje”