Lichtwerker, misschien heb je er ooit al van gehoord? Meestal wordt deze term gebruikt in de meer “spirituele” kringen. Nochtans, ik zie ze tot mijn groot genoegen meer en meer opduiken in de bedrijfswereld. En dat werd tijd!

wellbeing-at-work-beyond-measurement

Wie zijn die “lichtwerkers” dan?

Lichtwerkers vind je in alle bedrijfssectoren en worden ook wel “manifestors” genoemd.

Het zijn mensen die graag willen helpen en behoefte hebben aan zingeving. Ze proberen veranderingen en nieuwe overtuigingen in hun organisatie te brengen. Het zijn mensen die vanuit een persoonlijke motivatie willen meewerken aan een betere wereld.

Lichtwerkers zijn vaak meelevend en intuïtief. Ze hebben het gevoel “anders” te zijn en hebben soms moeite om tegen de stroom in te gaan. Dit vereist veel moed en zelfvertrouwen.

De grote uitdaging van een lichtwerker is om zijn eigen grenzen te bewaken. Zij moeten leren om ook te ontvangen en niet enkel te geven.

Lichtwerker checklist

Wie weet herken jij je in deze omschrijving en ben jij ook een lichtwerker in jouw bedrijf maar ben je je hier (nog) niet van bewust. Als je twijfels hebt, bekijk dan onderstaande vragen :

  • Wil je een positieve bijdrage leveren aan een gezonde bedrijfscultuur of aan de wereld in het algemeen?
  • Is zingeving op het werk maar ook daarbuiten belangrijk voor jou?
  • Heb je de behoefte om uit te komen voor je eigen mening, ook al verschilt die van anderen?
  • Heb je het gevoel dat er verandering nodig is in de bedrijfswereld?
  • Geloof je dat angst die veranderingen tegenhoudt?
  • Heb je het gevoel een inspiratiebron te kunnen zijn voor anderen?
  • Heb je tijd nodig voor jezelf om in balans te blijven?

Als je op de meeste vragen “JA” kan antwoorden, dan hoef je niet langer te twijfelen : JIJ bent een lichtwerker!

Ik zie ze meestal verschijnen in de werkgroepen rond het gezondheids – of welzijnsbeleid van hun bedrijf. Dan voel ik hoe fijn ze het vinden om deel uit te maken van een groep die een positieve verandering kan brengen in de organisatie en waar alle medewerkers én het bedrijf beter van wordt. Voorzichtig zie ik ze hun plaats innemen en volop groeien in zelfvertrouwen.

De belangrijkste tips die ik hen meegeef is : zorg eerst voor jezelf, zoek steun en verbinding bij elkaar, wees nieuwsgierig en blijf open staan voor nieuwe dingen!

Ben je er NU van overtuigd een lichtwerker te zijn? Zet dan je twijfel en angst opzij en ga er gewoon voor! Je bedrijf heeft je nodig!

yes-i-am-a-lightworker

Heb je nog vragen over je rol als lichtwerker in je bedrijf? Ik luister graag naar je verhaal, dus neem gerust contact met mij op.

Véronique

Let’s connect!

Lichtwerkers in de bedrijfswereld