ontwerp-zonder-titel

De pandemie heeft zijn tol geëist op het vlak van gezondheid op het werk. Gelukkig zijn er manieren waarop u uw gezondheidsbeleid  voor 2021 opnieuw kunt vormgeven, aangepast aan de nieuwe behoeften van uw werknemers.

Hierbij de Corporate Wellbeing trends voor 2021!

#holistische aanpak

Deze trend was al een aantal jaren zichtbaar maar nu meer dan ooit vergt een duurzaam gezondheidsbeleid een holistische aanpak. Geef uw werknemers de tools en de middelen ter ondersteuning van hun mentale, fysieke en emotionele gezondheid. Wees niet te vrijblijvend. De stap om hulp te zoeken is voor velen nog groot. Geef hen een duwtje in de rug en stel een zo concreet mogelijk aanbod  voor dat toegankelijk is voor iedereen.

#stimuleer sociale beweging

Het sociale aspect van de werkplek is verdwenen. Werknemers werken op afstand of in een afstandsvriendelijke omgeving. Stimuleer initiatieven om het sociaal én het fysiek welzijn van uw werknemers te bevorderen. Organiseer op vaste tijdstippen activiteiten, zoals wandelen, hardlopen of virtuele yoga. Dagelijks een sessie van 30 minuten is een waardevolle investering voor uw bedrijf als u bedenkt hoeveel het fysiek en sociaal welzijn van uw werknemers voor uw bedrijf betekent.

#virtuele nazorg

2020 was hét jaar van de virtuele meetings, workshops en webinars. Uit noodzaak hebben we onze weg moeten vinden in deze virtuele wereld. De ene voelt er zich al meer in thuis dan de andere. Als werkgever is het uw taak om uw werknemers te behoeden van de nadelen van het virtuele werken. Op korte en vooral lange termijn eist deze nieuwe manier van werken zijn tol. Stimuleer actieve en ervaringsgerichte breaks. Dit kan gaan van een oogyoga sessie tot een office yoga workshop.

#contactloos ontspannen

Mensen hebben nu meer dan ooit een manier nodig om te ontspannen. Zorg voor contactloze middelen om uw medewerkers de kans te geven zich fysiek en mentaal te ontspannen. Vervang bijvoorbeeld de gebruikelijke massage op het werk sessies door een coronaproof relaxatieruimte of geef uw werknemers de kans om contact op te nemen met een relaxatiecoach voor een  virtuele 1:1 coaching sessie. Dus meer aandacht voor rust en herstel is de trend voor 2021 de nadruk op een goede, rustgevende slaap.

#self-care versus we-care

Er is een groeiend besef dat het helpen van andere mensen de beste weg is naar geluk is. Stimuleer uw medewerkers om een steentje bij te dragen aan het gezondheidsbeleid van uw bedrijf. Inspireer deze gezondheidsambassadeurs om hun tijd, hun kennis of hun voorbeeldrol in te zetten voor een gezonder bedrijf met gelukkigere werknemers. Zelfzorg komt hierbij op de eerste plaats. Zet een stap terug, en kijk in de spiegel. Wat kan ik zelf doen om anderen te inspireren? Start met eenvoudige nieuwe gewoonten of volg een workshop of webinar om jezelf te verdiepen in je eigen gezondheid en welzijn.

#Join the Wellbeing Club

We willen ons allemaal gezonder en gelukkiger voelen. Bij The Relax Company blijven we op zoek gaan naar de beste manieren om dat voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken. Onze wellbeing programma’s volgen de trends en zijn erop gericht om het gezondheidsbeleid van uw bedrijf zoveel mogelijk te ondersteunen om al uw verwachtingen voor 2021 waar te maken! Join The Wellbeing Club

Maak er een mooi, gelukkig en gezond nieuw jaar van!

The Relax Company Team

Gezondheid op het werk, een vooruitblik op 2021