cat-stretchOm chronische lichaamsklachten te voorkomen, is het belangrijk om bewuster te worden van de manier waarop je staat, zit en beweegt. Is het je al eens opgevallen hoe honden en katten zich uitstrekken nadat ze een poosje in dezelfde houding gelegen hebben? Doe ze maar na! Het is heel natuurlijk en het verlicht de spanning die zich gedurende de dag opbouwt.

Hier nog een aantal tips voor een gezonde houding:

Achter de computer, kan je je voeten best plat op de grond zetten zodat je gewicht op je heupen en dijen rust. Zorg dat je armen en ellebogen worden ondersteund en dat je computer op ooghoogte staat. Gebruik je buikspieren om je rug te ondersteunen. Blijf vooral niet te lang in dezelfde houding zitten en sta regelmatig op om te bewegen!

Wanneer je lang moet rechtstaan, zorg dan dat je gewicht gelijk is verdeeld over de voor –en achterkant van de voeten en over de linker –en rechtervoet. Zorg dat alle tenen contact maken met de vloer en draag de juiste schoenen, zonder hakken. Strek je benen maar span de knieën niet op. Ontspan de schouders en stel je voor dat je als een pop aan een draadje hangt dat je nek en hoofd lichtjes naar boven trekt.

Boekentip voor deze zomer :

Doe en denk als een kat

Maakt een kat zich druk om haar pensioen? Of doet ze werk dat ze eigenlijk niet leuk vindt? Nee, poezen zijn vrij, kalm, wijs, elegant, trots en onafhankelijk. In dit boek lees je hoe wij ons die bewonderenswaardige kattenkwaliteiten eigen kunnen maken. Hoe we stress de kop kunnen indrukken, ons charisma kunnen vergroten en belangrijke zaken naar onze hand kunnen zetten. Stéphane Garnier heeft ongeveer veertig kwaliteiten ontdekt die onlosmakelijk met de kat verbonden zijn, maar die heel goed toe te passen in het dagelijkse leven van de mens. Doe en denk als een kat en word een levenslustig, stressvrij, trots en charismatisch iemand.

 

Gratis Ebook : Het kleine feel good boekje

Relax@work : doe eens een kat na