download-1Recent beginnen organisaties te begrijpen wat de impact is van de gezondheidstoestand van werknemers op de resultaten van het bedrijf.

De definitie “gezondheid of welzijn op het werk” is enorm geëvolueerd en corporate wellbeing programma’s moeten zich continue aanpassen aan maatschappelijke veranderingen.

Hier enkele trends voor 2020 op vlak van Corporate Wellbeing :

Gezondheid op het werk gaat over meer dan alleen lichamelijke gezondheid.

Voor iedereen een stappenteller, meer waterfonteinen, af en toe een massage@work of een mandje fruit aanbieden is leuk maar niet genoeg. Gezondheid op het werk vraagt een holistische kijk op het welzijn van werknemers. Maak werk van een structurele aanpak waarbij alle aspecten van gezondheid aan bod komen zowel op fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal, financieël als spiritueel vlak.

Inclusieve teams zijn essentieel voor succes.

Leg de verantwoordelijkheid voor gezondheid in de handen van jouw mensen. Wanneer organisaties een omgeving van inclusie en verbondenheid creëren – waarbij  teams elkaar ondersteunen en “samen” een gezond gedrag vertonen – ontstaat er als vanzelf een gezonde bedrijfscultuur.

Bedrijven combineren het gezondheidsbeleid met werknemers tevredenheidsbeleid

Werknemers appreciëren een werkplek waar je je goed voelt, waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, waar gezonde leefgewoonten gestimuleerd worden en waar je talenten zijn gewaardeerd. Wanneer werknemers zich erkend voelen en ervaren ze meer verbondenheid.

Er is meer dan 1 strategie nodig voor gedragsverandering

Als je inspanningen doet om gezondheidsacties op te zetten, wil je uiteraard dat die iets opleveren. De kans op succes is een stuk groter wanneer je een goede mix van acties opzet volgens verschillende strategieën en niveaus. Iedereen is uniek. Het is dan ook logisch dat je niet alle werknemers met dezelfde acties kunt overtuigen gezonder te leven.  Door bij de keuze en uitwerking van je acties rekening te houden met meerdere strategieën, kun je waarschijnlijk toch een diverse en grotere groep medewerkers warm maken :

Je kan medewerkers informeren of nieuwe gezonde gewoontes aanleren maar dat is meestal niet voldoende voor een duurzame gedragsverandering. Schenk aandacht aan een gezonde werkomgeving die de medewerkers aanmoedigt om gezond te leven. Ook een duidelijk beleid en afspraken zijn onmisbaar als je gezond gedrag wil stimuleren. Zorg voor een individuele aanpak zodat medewerkers de gezonde gewoonten en attitudes kunnen uitkiezen die voor hen persoonlijk het belangrijkst zijn.

Work-life Integratie is de nieuwe Work-Life Balans

Jaren geleden sprak men over Work-Life Balans: aan de ene kant van de balans is er je werk en aan de andere kant je persoonlijke leven.  Work-Life Integratie is anders. Het ene gaat over het balanceren van twee afzonderlijke entiteiten, terwijl het andere een manier vindt om ze te combineren.

In plaats van persoonlijke boodschappen en behoeften buiten het werk af te handelen, mengen ze zich in de werkdag – en vice versa. Gym na het werk? Niet meer – nu doe je het tijdens je lunchpauze midden de werkdag. Werkvergadering ‘s avonds? Geen probleem.

gelukkig-volk-steeds-optimist_istock_000004839396xsmallEen evenwicht vinden tussen uw werk en uw privéleven gaat over meer dan op vrijdag vroeg kunnen vertrekken. Het is flexibiliteit vinden in wanneer en hoe werknemers hun werk plannen. Het is niet langer een extra legaal voordeel maar een vanzelfsprekendheid en een goed recht, dat je indien je het wenst een werkvoorstel kan afwerken tijdens je verlof, of je een telefonische vergadering hebt terwijl je net je kind naar de voetbaltraining hebt gebracht. De huidige technologieën laten werknemers toe om zelf te beslissen waar en hoe ze werken zolang het ten goede komt aan het algemeen welzijn van de werknemers en een bijdrage levert aan een open en positieven organisatie cultuur.

 

Well Building Standard

De manier waarop gebouwen worden ingericht en ontworpen verandert continu. Daarbij is het belangrijk om, met al die technologische ontwikkelingen, de mens centraal te blijven stellen. Deze moet er immers werken. De Well Building Standard is de eerste standaard voor gebouwen die zich alleen richt op de gezondheid en welzijn van mensen in gebouwen.

Het is een certificering gebaseerd op prestaties, waar verschillende aspecten in een werkomgeving worden beoordeeld. Een Well-gecertificeerd project kan een meetbare waarde toe te voegen aan de gezondheid, productiviteit en geluk van mensen. De Well Building Standard bestaat uit zeven categorieën:

  • Lucht: schone lucht bevorderen en bronnen van luchtvervuiling van binnen verminderen.
  • Water: veilig en schoon water leveren door de implementatie van de juiste filtratietechnieken.
  • Voeding: aanwezigeheid van vers en gezond voedsel en aanmoediging van gezonde eetgewoonten.
  • Licht: minimale invloed op het bioritme.
  • Fitness: ondersteuning van een actieve levensstijl en vermijden van sedentair gedrag.
  • Comfort: afleidingsvrije, productieve en comfortabele binnenomgevingen.
  • Gemoed: optimaliseren van cognitieve en emotionele gezondheid door ontwerp, technologie en behandelingsstrategieën.

Een toegewijde Corporate Wellbeing Coach

Er komt al een tijdje een nieuwe beweging op gang van enkele innovatieve bedrijven die “gezondheid op het werk” tot een kernonderdeel maken van de bedrijfsstrategie : bedrijven die ervan overtuigd zijn dat “gezondheid op het werk” meer is dan wat leuke ideeën verzamelen en het opstellen van een actieplan. Deze bedrijven kiezen ervoor om “gezondheid op het werk” een volwaardige plaats te geven binnen een nieuwe bedrijfscultuur en toe te vertrouwen aan een toegewijde Corporate Wellbeing Coach.

De taak van de Gezond Werken Coach is om een werkomgeving te creëren die een gezonde levensstijl onder medewerkers toelaat en stimuleert.

  • Medewerkersbetrokkenheid – medewerkers helpen bij het begrijpen, beheren en verbeteren van hun persoonlijke welzijn en gezondheid
  • Leiderschapseducatie – link zijn tussen medewerkers en management om duurzame ondersteuning te verkrijgen
  • Voorbeeldcultuur – “be the angel of change” werken vanuit een authentieke en gezonde levensstijl

Op deze manier kan de bijdrage van een Gezond Werken Coach echt een verschil maken voor werknemers en het bedrijf waar ze voor werken, met enkel positieve resultaten: beter humeur, minder frustraties, betere werksfeer, grotere motivatie, meer plichtsbewustzijn, hogere productiviteit, minder ziekteverzuim, betere klanttevredenheid en een gezondere financiële balans.

Corporate Wellbeing trends voor 2020