Mentale gezondheid op het werk zat tot enkele jaren geleden nog in de taboesfeer. Vandaag liggen de kaarten anders en wordt er zelfs prioriteit gegeven aan programma’s om de geestelijke gezondheid van werknemers te verbeteren. Er zijn heel wat acties die je kan lanceren om de mentale gezondheid van je medewerlers te ondersteunen. Echter, het is als water naar de zee dragen indien je niet eerst het fundament aanpakt, nl een gezonde bedrijfscultuur.

Wat is een gezonde bedrijfscultuur?

Een gezonde bedrijfscultuur bestaat uit het creëren van een gezonde en gelukkige werkomgeving voor iedereen, waar ruimte is voor zelfontwikkeling en gezondheidseducatie en waar iedereen de kans krijgt om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Kortom, een gezonde bedrijfscultuur zorgt voor een werkomgeving waar mensen zich goed voelen. Om dit te kunnen bereiken is een gestructureerde aanpak, professionele ondersteuning en een engagement van de organisatie nodig.

In dit post-corona tijdperk wordt er bij een wellbeing@work programma vooral aandacht geschonken aan preventie en zelfzorg, verbinding creëren en individuele ondersteuning.

Met het Balance Education Programma zetten we volop in op deze pijlers en gaan we voor een 3-voudige aanpak:

  • Verkenningsprogramma met veel aandacht voor een gezonde bedrijfscultuur en een gecombineerde leefstijlinterventie (CLI).
  • Verdiepingsprogramma zowel individueel als in groepsverband, gericht op het bijsturen en verder integreren van een duurzame gezonde leefstijl.
  • Verankeringsprogramma gericht op het in stand houden van het aangeleerde gedrag en een blijvende gedragsverandering.

Benieuwd hoe het Balance Education Programma kan bijdragen aan een gezonde bedrijfscultuur? Reserveer online een vrijblijvend oriëntatiegesprek en na een korte presentatie van het programma, bekijken we samen hoe we jouw medewerkers een “happy boost” kunnen geven.