In de inspiratiebox worden medewerkers ertoe aangezet om vanuit een ontspannen toestand creatieve ideeën te laten opborrelen en deze te delen met de organisatie.

 afbeelding3

Eureka, deze uitroep is beroemd geworden door Archimedes, omdat hij in de straten van Syracuse luid eureka zou geroepen hebben nadat hij in bad de naar hem genoemde Wet van Archimedes ontdekt had. Vele mensen ervaren dit Eureka moment onder de douche. De  warme straal zorgt ervoor dat onze gedachten even zijn afgeleid en tot rust komen, het geeft een positief gevoel. De ideale situatie om creatieve ideeën naar boven te laten komen.

Eureka momenten komen gelukkig niet enkel onder de douche naar boven,  maar ook in andere situaties die voldoen aan het in semi-meditatieve staat brengen van het brein. Met de InspiratieBox maakt u het stimuleren van creativiteit zichtbaar en tastbaar. Bovendien worden medewerkers aangemoedigd om tijd te maken voor een moment van ontspanning wat een extra ondersteuning biedt aan uw stresspreventie beleid.Stimuleer de creativiteit in uw bedrijf

In de inspiratiebox worden medewerkers ertoe aangezet om vanuit een ontspannen toestand creatieve ideeën te laten opborrelen en deze te delen met de organisatie.  Nieuwe inspiratie heeft een bepaalde tijd nodig om te settelen. Na een dag hard werken of het geforceerd op zoek gaan naar een oplossing is het brein zo vol van ideeën dat een oplossing of idee uit blijft.  Tijdens een moment van rust verwijderd het brein nutteloze informatie of ideeën, waardoor enkel de zinvolle gedachten overblijven.  Bovendien  zorgt het direct noteren van goede ideeën ervoor dat het brein weer vrij is voor nieuwe ideeën.

Keep it simple!

De InspiratieBox is een eenvoudig en zeer toegankelijk concept om dit proces te stimuleren en te ondersteunen :

  • Een volautomatische massagestoel zorgt voor de fysieke ontspanning.
  • Een informatiebord met instructies voor de juiste ademhaling zorgt voor mentale ontspanning.
  • Een inspiratiekaart om de ideeën anoniem te noteren
  • Een urne om de inspiratiekaarten te verzamelen

U beslist om de Inspiratiebox in uw bedrijf te installeren?

  • De minimum periode voor een optimaal proces is 1 maand.
  • U voorziet een rustige ruimte in uw bedrijf waar de inspiratiebox gedurende de volledige periode kan staan.
  • De inspiratiebox is voor iedereen en op ieder moment toegankelijk. Een deurbordje geeft aan of de inspiratiebox beschikbaar is of niet.
  • Een inspiratiebox sessie duurt +/- 15 minuten
  • Alvorens  de inspiratiebox te installeren worden medewerkers op een duidelijke manier geïnformeerd. Ook kan u als bedrijf kiezen om rond een bepaald thema te werken.
  • Wanneer de periode is afgelopen wordt het materiaal terug afgehaald inclusief de urne met de verzamelde inspiratiekaarten. Deze worden door The Relax Company verwerkt in een overzichtelijk rapport waarvoor we gebruik maken van het model the wheel 4Balance.

Veel bedrijven staan momenteel voor grote uitdagingen. Dit brengt veel veranderingen met zich mee en veranderingen stoten vaak op weerstand maar geven ook extra druk en angst. Een open en duidelijke communicatie  is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde bedrijfscultuur maar ook het verhogen van de betrokkenheid en creativiteit bij medewerkers is een vereiste om van dit Change Management proces een succes te maken.

 

meditationwork